Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2007

Είμαι απλώς ένας άνθρωπος.
Διάβασα στο blog του Νίκου Δήμου μια υπέροχη δημοσίευση του Mickey.

Τη διάβασα πολλές φορές και με εκφράζει.

Πολλές φορές διαβάζοντας τον Μίκυ νιώθω αναλφάβητος αλλά χαίρομαι γι'αυτό.

Χωρίς ίχνος βερμπαλισμού αναλύει διεξοδικά, στηλιτεύει, αλλά κυρίως προτείνει λύσεις.

Η δημοσίευση του Μίκυ που παραθέτω παρακάτω είναι ο ύμνος στο άτομο πέρα από κάθε στεγανό και ομαδοποίηση.

Θα μπορούσε να ήταν η ελληνική απόδοση του "Imagine" του John Lennon αλλά πιο φιλοσοφημένη και αποφεύγοντας τα ευχολόγια.

Το άτομο που φεύγει από το μαντρί, από τη ζεστασιά του έθνους, της θρησκείας και όλων των λοιπών κατασκευασμάτων του ανθρώπου.

Η παρακάτω δημοσίευση για έναν θρησκόληπτο, για έναν πατριώτη, για έναν θεοσεβούμενο οικογενειάρχη θα ήταν κατάπτυστη, ενώ αν γινόταν πριν 50 χρόνια, ο Μίκυ θα κέρδιζε δωρεάν διακοπές στη Μακρόνησο ή στη Γυάρο αφού πέρναγε ένα γεμάτο δράση Σ/Κ σε κάποιο υπόγειο της Ασφάλειας.Η δημοσίευση του Μίκυ:Προσωπικά δε νιώθω ούτε με ενδιαφέρει να αποκαλούμαι "έλληνας".

ΕΤΥΧΕ να γεννηθώ σε αυτόν τον τόπο που τα τελευταία 180 χρόνια προσδιορίζεται ως "ελληνικό κράτος" και να μάθω μια συγκεκριμένη γλώσσα, καθώς και τις συνήθειες και "παραδόσεις" της (ήθη και έθιμα τα λέγαμε στο δημοτικό).

Όσο για την "ελληνική" θρησκεία (που κατ' ευφημισμό ονομάζουμε "ορθοδοξία") την έχω ...αποτάξει εδώ και πολύ καιρό (δυστυχώς όχι προτού μού κάνει ...ζημιά).

Και παρότι λατρεύω τον τόπο και τις φυσικές ομορφιές που περικλείονται από τα σύνορα αυτού του πολιτικού μορφώματος,νιώθω εντελώς αντίθετος με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική του οργάνωση - όπως και με τη νοοτροπία των περισσότερων κατοίκων του.

Είμαι απλώς ένας άνθρωπος, πολίτης του κόσμου (και δε με ενδιαφέρει όχι μόνο τι έκανε ο ...Λεωνίδας, αλλά ούτε καν ο πατέρας μου).

Κι αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξω έναν τόπο να ζήσω ως πολίτης κάποιου "κράτους", αυτό θα ήταν μάλλον οι ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα η Πολιτεία της Καλιφόρνια - έχει και εκείνη ήλιο, θάλασσα, "μεσογειακό" κλίμα και ποικίλες φυσικές ομορφιές, ενώ υπερτερεί σαφώς στα άλλα (και λίαν ουσιαστικά) "σημεία".


Υ.Γ. Όσο είμαι εδώ, θα προσπαθήσω απλώς να επιβιώσω και να χαρώ τα θετικά της ...πατρίδας, φροντίζοντας να μην φθαρώ από τη μίζερη νοοτροπία των περισσότερων κατοίκων της. Και όσο μπορώ (και έχω διάθεση και χρόνο), θα κάνω και μια προσπάθεια να αλλάξουν κάποια πράγματα. Ευτυχώς, η φύση της εργασίας μου και το Internet βοηθούν τα μάλα προς αυτές τις κατευθύνσεις - όπως και άνθρωποι σαν τον οικοδεσπότη μας...

Κυρ Φεβ 18, 02:51:00 μμ


https://www2.blogger.com/comment.g?blogID=28447674&postID=8266966855737106777


doctor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου