Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Μεθυλτριενολόνη (Μ3) στο DNA των… «γεννημένων νικητών» Ελλήνων.



Στην Κίνα έπεσαν οι μάσκες. Η ελληνική σαπουνόφουσκα έσκασε. Αυτό το συνοθύλευμα ντοπαρίσματος που θύμιζε Ανατολική Γερμανία και πολιτογραφήσεων αλλοδαπών αθλητών από χώρες του τέως "σοσιαλιστικού" μπλοκ έπεσε σαν χάρτινος πύργος.
Ειδικά όμως για την Χαλκιά και για τις σαχλαμάρες που έλεγε μετά το χρυσό στην Αθήνα 2004 περί "εθνικού DNA" κ.λπ. νιώθω ότι δικαιώθηκα διότι αν κάποιος ασχολείται στοιχειωδώς με τον αθλητισμό ξέρει ότι πρέπει να είναι επιφυλακτικός με αθλητές που εμφανίζονται από το πουθενά και η Χαλκιά είναι τέτοια περίπτωση.

Παραθέτω ένα υπέροχο ποστ από ένα επίσης υπέροχο blog, αυτό του zalmoxis

Μετά την ομάδα της άρσης βαρών… μετά τον Δημήτρη Ρέγα…
μετά τον Τάσο Γκούση… μετά τον Γιάννη Δρυμωνάκο… τώρα και η… Φανή Χαλκιά!
Όταν πριν 4 χρόνια η «ολυμπιονίκης» (τυπικά αυτή την υποκριτική προσφώνηση κανείς δεν μπορεί να την πάρει πίσω και ας έσπαγε ανεξήγητα το 2004 τα ατομικά της ρεκόρ κατά 4 δευτερόλεπτα, βελτίωση «αφύσικη» για όσους παρακολουθούν στίβο) της Αθήνας έλεγε «Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι νικητές» οι περισσότεροι ένιωθαν να ψηλώνουν κάμποσα μέτρα. Ελάχιστοι έκαναν το ρητορικό ερώτημα, «πόθεν ρε παιδιά;» και αμέσως λοιδωρούνταν ως ανθέλληνες, ως κομπλεξικοί, Απόψε το βράδυ ανακοινώθηκε πως η Φανή Χαλκιά βρέθηκε ντοπαρισμένη, αν και η πληροφορία υπήρχε από πολύ πριν. Και οι υπόνοιες από ημέρες νωρίτερα, όταν λεγόταν πως δεν είναι πολύ καλά η Φανή, δεν ξέρουμε, θα δούμε, κ.λπ.
Σύμφωνα με όσα έδειξε η εξέταση της WADA, στο πρώτο δείγμα ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3), η ίδια δηλαδή που είχε βρεθεί στους 11 αρσιβαρίστες, στον Γιάννη Δρυμωνάκο, τον Δημήτρη Ρέγα και τον Τάσο Γκούση.
Πρώτη λοιπόν και με διαφορά στη λίστα της ντροπής του ντόπινγκ η Ελλάδα, με 16 ντοπέ αθλητές. Στον παγκόσμιο πίνακα του ντόπινγκ, μετά την πρώτη στην κατάταξη, Ελλάδα με 16 αθλητές, ακολουθούν Βουλγαρία με 11, Ρωσία με 10, Κίνα με 3, Ρουμανία με 3, Ιταλία με 2, Βραζιλία, Κολομβία, Δανία, Ινδία, Ισραήλ, Τζαμάικα, Ολλανδία και ΗΠΑ, με 1 κάθε χώρα.

Υ.Γ. όταν το 2004 έβλεπα τον Θοδωρή Ζαγοράκη πρώτα να κάνει αυτό το θεαματικό σπριντ με την τρίπλα στον Λιζαραζού πριν τη σέντρα στο Χαριστέα στο ματς με τη Γαλλία και κατόπιν να σηκώνει την κούπα στον τελικό (πέραν του ότι η εθνική που παραπατούσε επί 90′ στον ημιτελικό με την Τσεχία ,στην παράταση “ξαφνικά” είχε μεταμορφωθεί σε Βραζιλία) μου ήρθε (και όχι μόνο σε εμένα) ο συνειρμός με την τεστοστερόνη που είχαν βρει πριν λίγα χρόνια στον Ζαγοράκη και ο οποίος αθωώθηκε ως… υπερβολικά άντρακλας. Όπως λέμε “Ελληνάρας ρε, με τη τεστοστερόνη να μας βγαίνει κι απ΄ τα αυτιά”! Αλλά πού να τολμήσεις να τα πεις αυτά… Γουδί, λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες θα έστηναν στις 5 Ιουλίου 2004 στην Αθήνα…

Υ.Γ. 2: Η σήψη έχει προχωρήσει τόσο σε αυτή τη χώρα που στις περισότερς συζητήσεις που ακούω για το ντόπιν, το επιμύθιο είναι πως οι Έλληνες θα πρέπει να είναι καλύτεροι στο να κλέβουν και να προσέχουν να μην τους πιάνουν!

Υ.Γ. 3: Η δήλωση που είχε κάνει το 2004 η Φανή Χαλκιά μετά τη νίκη της στα 400 μέτρα εμπόδια, ήταν η εξής:
Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι.
Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους.
Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο.
Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο.
Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε.
Όταν υπάρχει ελληνική ψυχή και πίστη στο Θεό, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου”.

Πόσο ωραία, σεμνή, δημοκρατική, ελληνική και χριστιανική δήλωση: ανώτερες φυλές με ανώτερα κύτταρα και γονίδια, εμείς οι “πρώτοι” και οι λοιποί “δεύτεροι, Θεός, πίστη, ψυχή, κορυφή του κόσμου… Ο κολοφώνας της αλαζονείας, της υποκρισίας, της αμετροέπειας, του ελληναραδισμού, του φασισμού…
Υ.Γ. 4: Το ισχυρό αναβολικό “Μετριμπολόν” (έτσι ονομάζεται κοινά η Μεθυλτριενολόνη) θεωρείται το πλέον ηπατοτοξικό στεροειδές και είναι αποδεδειγμένο πλέον πως προκαλεί καρκίνο στο συκώτι και στον προστάτη. Είναι από τα αγαπημένα αναβολικά των μποντυμπιλντεράδων, καθώς καίει “έξυπνα” (ταχύτατα και επιλεκτικά) το λίπος αυξάνοντας το ποσοστό της αμιγώς μυϊκής μάζας. Σήμερα, κύριος παρασκευαστής είναι κινεζικές εταιρίες. Μετά πάντως τον σάλο που προκάλεσε η απόδειξη ότι προκαλεί καρκινονογενέσεις, πολλοί το παίρνουν σήμερα σε ενέσιμη αντί πόσιμης μορφής.

Πηγή: http://zalmoxis.wordpress.com/2008/08/16/methylotrienoloni-m3-sto-dna-twn-gennimenwn-nhkitwn-ellinon-me-thn-fani-xalkia-eftasan-tous-16-oi-doparismenoi-ellines-athlites-kai-pairnoun-to-xryso-tis-dropis/

doctor

74 σχόλια:

  1. Από το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” (λες και εμείς που δεν πηδάμε στην άμμο ή δεν τρέχουμε σε στάδια δεν αγωνιζόμαστε για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας) στις αηδίες περί “εθνικού DNA”.
    Από τις πολιτογραφήσεις των σε άλλη περίπτωση κωλοαλβανών σε έλληνες καθώς και κάποιων γεωργιανών, ρώσων και λοιπών.
    Από αυτήν την άνευ προηγουμένου προσπάθεια της εξουσίας να αποδείξει την ανωτερότητα του έθνους μέσα από αθλητικά ή άλλα φτηνιάρικα γεγονότα (τύπου Eurovision-αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς γιατί καμία σοβαρή χώρα δεν ασχολείται με αυτήν παρά μόνο οι χώρες του τέως σοσιαλιστικού μπλοκ και η Ελλάδα!) στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα.
    Η φούσκα έσκασε και αποδείχτηκε περίτρανα ότι αυτή η ραγδαία άνοδος του ελληνικού αθλητισμού σε καμία περίπτωση δεν αντικατόπτριζε την σοβαρότητα των υποδομών αλλά άλλη μια περίπτωση ελληνικής κουτοπονηριάς.
    Η διαφορά είναι ότι τα αναβολικά αυτά πιστεύαμε ότι δεν μπορούν να ανιχνευθούν. Ενώ οι παραγωγές χώρες αυτών (ΗΠΑ και Κίνα) είναι πολύ μπροστά και έτσι όλος ο κόσμος θαυμάζει έναν κολυμβητή ο οποίος έχει κάνει 7 παγκόσμια ρεκόρ και έχει πάρει 8 χρυσά κερδίζοντας τους πάντες σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευ Αγωνίζεσθαι

    και

    Ολυμπιακή Εκεχειρία

    από Ολυμπιακό Πνεύμα εφέτος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άστα Κώστα. Καρικατούρα είναι πλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες και μάλλον ήρθε η ώρα να μην ονομάζονται πια έτσι.

    Αυτό που με εξόργισε στην Χαλκιά ήταν ότι δεν παραδέχτηκε το λάθος της και επινόησε θεωρία σκευωρίας, συκοφαντίας και συνωμοσίας, οπότε το γλυκό του φτηνού ελληναραδισμού που μας πούλησε πριν 4 χρόνια ήρθε και έδεσε.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για καποιο λόγο μου ρθε στο μυαλο το εξαιρετικό βιβλιο του Σεβαστακη: ''Ελλαδα κοινοτοπη χωρα''
    Οπου ανιχνευεται η καταγωγή του εντελώς συγχρονου ελληνικου εθνικισμου μεσα απο περιοδικά της δεκαετιας του 80 και 90 οπως το ''Κλικ'' κ.α ..που καλλιεργησε τον μυθο της Ισχυρής -τσαμπουκαλιδικης Ελλαδας που γαμαει και δερνει .. Αυτός ο μυθος εφτασε στο αποκορυφωμα του στους Ολυμπιακους του 2004... Και μετά την Γιορτή το παραπέτασμα ξεσκιστηκε και ειδαμε ολη τη σαβουρα και Βρωμια που κρυβοταν απο κατω ...
    -Ισως να μας κανει καλό ..Αν δεν οδηγηθουμε στο αλλο ακρο , στην μιζερια την μνησικακια και το κομπλεξ κατωτεροτητας -που ειναι μαλλον το πιο πιθανό και εξισου επικινδυνο με τοπροηγουμενο Φουσκωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την σημερινή Ελευθεροτυπία, μια γεύση του ελληνικού κράτους-δικαίου:

    "Η συμμετοχή της Χαλκιά στους Αγώνες του Πεκίνου αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, με μίνι-πραξικόπημα του ΣΕΓΑΣ σε βάρος της Χριστίνα Χαντζή. Καμία από τις δύο κοπέλες δεν είχε πιάσει το υψηλό όριο, αλλά η Χαντζή είχε καλύτερες επιδόσεις φέτος και έδειχνε πιο αξιόμαχη. Η Ομοσπονδία πέρασε από αγωνιστικό τεστ τη Χαλκιά εν κρυπτώ και παραβύστω δύο εβδομάδες πριν από τους Αγώνες και της έδωσε το χρίσμα, αφού τη βρήκε σε ικανοποιητική κατάσταση.

    «Για έναν ολυμπιονίκη μετράνε όχι μόνο τα τυπικά, αλλά και τα ουσιαστικά κριτήρια», είχε δηλώσει ο Βασίλης Σεβαστής: «Η Φανή πρέπει να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει. Είναι η χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας και διεκδικεί το δικαίωμα της αξιοπρεπούς παρουσίας και στο Πεκίνο, κάτω μάλιστα από αυτές τις συνθήκες. Οσοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι η επιλογή της ολυμπιονίκου μας ήταν άδικη, κάνουν λάθος ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες». Η Χαντζή ζήτησε δημόσια να γίνει μπαράζ ανάμεσα στις δύο αθλήτριες, αλλά το αίτημά της έπεσε στο κενό".

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=39297272

    ***

    nosfy, συμφωνώ και επαυξάνω.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Διά την τάξιν" , παραθέτω τις δηλώσεις των κκ. πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης "τότε"
    Κ. Καραμανλής: «Με τη χρυσή νίκη της η Φανή Χαλκιά χάρισε στον ελληνικό στίβο μια από τις μεγαλύτερες ολυμπιακές διακρίσεις του. Μαζί της χαίρονται και πανηγυρίζουν όλοι οι Έλληνες. Στην Ολυμπιονίκη μας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια», αναφέρεται στη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στα 400 μέτρα με εμπόδια από την Φανή Χαλκιά.

    Γ. Παπανδρέου: «Τα πιο θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη νίκη σου. Μίλησες απευθείας στις καρδιές μας και έλαμψες με το πάθος και τη δύναμη σου. Απέδειξες πως το άστρο του Ελληνικού Αθλητισμού βρίσκεται και θα παραμείνει ψηλά, σε πείσμα όλων όσων επιχειρούν να το επισκιάσουν.»

    Ας βάλει κάποιος την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τα "περί σκιάς στις μέχρι τώρα επιτυχίες της ... μεγάλης αθλήτριας"

    Να θυμίσω τις καταγγελίες των ΜΜΕ για την "ανθελληνική" στάση των ξένων που αναρωτιώντουσαν (όπως και τώρα αναρωτιούνται για τις δυνατότητες των Phelps και Bolt) πώς και έφτασε στην κορυφή του αθλήματος μέσα σε δυό μήνες.

    Ας σημειώσω ότι κατά την συνέντευξη τύπου η "κυρία" δεν δήλωσε "καθαρή" ούτε καν αναρωτήθηκε για το πώς πιάστηκε, αλλά παραπονέθηκε γιατί ενώ τις έχουν γίνει οι περισσότεροι έλεγχοι από ότι σε οποιονδήποτε άλλον έγινε ο τελευταίος και "κρίσιμος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από το παρατεθέν κείμενο, διατηρώ αποστάσεις από το Υ.Γ. σχετικά με το Euro 2004, διότι άλλο πράγμα η τύχη και άλλο η ντόπα.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταύρο, τα έγραφε ο Συρίγος το 2004,εν μέσω παραληρήματος του κόσμου, και τον έσυραν στα δικαστήρια όπου φυσικά αθωώθηκε πανηγυρικά.
    Ας τελειώσει πια αυτό το παραμύθι της συνωμοσιολογίας.
    Ως φορολογούμενος πολίτης αρνούμαι να πηγαίνουν τα χρήματά μου στις ντόπες και στην πολυτελή διαβίωση αυτών των "αθλητών"...

    2004: Η προφητεία της «Ε»

    Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ

    Στην περίπτωση της Φανής Χαλκιά, αποδείχτηκε πως, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, η «Ε» είχε λειτουργήσει ως προφήτης.

    Η νίκη της Χαλκιά στους Αγώνες του 2004 είχε αμφισβητηθεί από τα διεθνή ΜΜΕ
    Λίγα 24ωρα προτού ανοίξει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, την ημέρα της πρόβας τζενεράλε της τελετής έναρξης στο ΟΑΚΑ, έπεσα πάνω σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα του ελληνικού στίβου εκ των έσω. Εχοντας ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης, η σημαντική αυτή πηγή μού είπε τα εξής: «Το πιο σίγουρο χρυσό μετάλλιο είναι αυτό του Κεντέρη. Το μόνο ερώτημα δεν είναι το αν θα κερδίσει ο Κώστας, αλλά το αν θα καταφέρει να σπάσει το, θεωρητικά απλησίαστο, 19.32 του Μάικλ Τζόνσον. Το δεύτερο πιο σίγουρο χρυσό, με το οποίο θα πέσουν άπαντες αναίσθητοι, είναι αυτό της Χαλκιά».

    Αυτή η εκ των έσω πληροφόρηση για τη Χαλκιά, με έκανε να στρέψω αυτόματα την προσοχή μου επάνω της. Αυτό που είδα το βράδυ της 25ης Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με άφησε άφωνο, όπως επίσης άφωνους άφησε και τους πιο έγκυρους, όσον αφορά τον στίβο, συναδέλφους μου ανά τον κόσμο.

    Λίγες ημέρες αργότερα (29/8), με τη Φανή Χαλκιά να θεωρείται πλέον εθνική ηρωίδα, έθιξα το θέμα από τη στήλη «Φιλιππικοί» της «Κ.Ε»: «Καθόλου δεν μας άρεσε που ο ξένος Τύπος αντιμετώπισε με δυσπιστία και καχυποψία τη Φανή Χαλκιά. "Μας ζηλεύουν" και "θέλουν το κακό μας", σκεφτήκαμε. Μόνο που οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν είναι τίποτα χαϊβάνια. Εχουν φάει τη ζωή τους στον αθλητισμό, ξέρουν πώς δημιουργούνται οι μεγάλοι αθλητές, έχουν στα χέρια τους στατιστικές και προηγούμενες επιδόσεις.


    Ξεπετάγεται ξαφνικά κάποια Χαλκιά (όπως παλαιότερα ο Κεντέρης) και ανοίγουν τα τεφτέρια τους. Πού ήσουν πέρσι κορίτσι μου; Πουθενά, δεν σε είχε ο χάρτης. Και όταν μαθαίνουν ότι για 2,5 χρόνια (όπως είχε την ειλικρίνεια η ίδια να ομολογήσει) η δεσποινίς Χαλκιά ήταν στα μπαρ και στη δημοσιογραφία, μένουν κάγκελο. Και όταν επιπρόσθετα πληροφορούνται ότι στη Φανή Χαλκιά χρειάστηκαν λιγότερα από δύο χρόνια συστηματικής προετοιμασίας για να σαρώσει το χρυσό μετάλλιο, καραφλιάζουν. Αυτά τα πράγματα, για όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν από αθλητισμό, δεν έχουν καμιά φυσιολογική εξήγηση. Δεν μπορούν να συμβούν. Ανήκουν στο υπερπέραν. Τα σύγχρονα αθλητικά θαύματα, ιδίως επαναλαμβανόμενα, έχουν μία και μοναδική εξήγηση. Και οι δημοσιογράφοι δεν είναι βλάκες», είχαν γράψει μεταξύ άλλων.

    Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ακολούθησαν αγωγές από την πλευρά του προπονητή τής Φανής Χαλκιά, Γιώργου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ζητούσε μερικά εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση. Στο δικαστήριο, όπου εμφανίστηκε με μάρτυρα τον δημοσιογράφο (αρχισυντάκτη στις εκπομπές του Μ. Τριανταφυλλόπουλου) και κουμπάρο τού Κ. Κεντέρη, Σωκράτη Γκιόλια, έχασε πανηγυρικά και υποχρεώθηκε να πληρώσει και τα έξοδα!

    Υστερα από την αποκαθήλωση της Φανής Χαλκιά -και ενώ είχαν προηγηθεί άλλα δύο κρούσματα ντόπινγκ αθλητών του Παναγιωτόπουλου (Φιλιππίδης, Ρέγας)- προκύπτει το εξής ερώτημα: Αφού τότε θεώρησε εαυτόν θιγμένο απ' τα όσα υποστήριζα για την αθλήτριά του, τώρα που εκείνη βρέθηκε ντοπέ, ποια είναι η ευθιξία του; Δεν νομίζει ότι και σε αυτόν αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης;


    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/08/2008

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=68806008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρκετά με αυτά τα παραμύθια. Από το 80 είχα "παγώσει", όταν έγιναν οι Πανευρωπαικοί, εδώ. Είχε γεμίσει το στάδιο με "φάρμακα".
    Για όσους λίγο έχουν ασχοληθεί, όπως λές, είναι τελειωμένη ιστορία. Μπίζνες. Τίποτε άλλο.
    Να μην αναφερθώ σε παλιές ιστορίες για όσους θυμούνται, από πρώτο χέρι.
    (Κολύμβηση, Μπίας..πού τότε πηγαίναμε στην Ουγγαρία και τα παίρναμε).
    Απογοήτευση και λυπάμαι για τα ψέμματα που λένε.
    Μόνο την εθνική μπάσκετ χαίρομαι να την βλέπω. Τον "δράκο" με τα δρακάκια του.
    Αποπνέουν ήθος και αξιοπρέπεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δόκτωρ μου,
    μας ζάλισαν δύο μέρες τα κανάλια. Σοκ στο Πανελλήνιο, έλεγαν και ξανάλεγαν για την ντόπα της Χαλκιά.
    Βρε πού το είδατε το σοκ??? Εγώ τουλάχιστον το περίμενα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σπίθα, όντως η εθνική μπάσκετ είναι πολύ καλή και χαίρεσαι να την βλέπεις.


    Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην κολύμβηση και για τα απαντωτά ρεκόρ, ο υπεύθυνος είναι ένα ..μαγιώ:

    http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15437&m=A42&aa=1

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μερόπη, όταν ένας αθλητής εμφανίζεται από το ΠΟΥΘΕΝΑ και από τα 56,40 δευτερόλεπτα τον Αύγουστο του 2003 πάει στα... 52,82 (!!!)τον επόμενο Αύγουστο και παίρνει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε κάτι συμβαίνει.
    Η έκπληξη για τους ξένους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τον στίβο δεν ήταν ότι η Χαλκιά βρέθηκε ντοπαρισμένη. Η έκπληξή τους ήταν ότι πήρε χρυσό το 2004, ερχόμενη από το πουθενά.

    Γενικά για την προ του 2004 (φτωχή) ιστορία της Χαλκιά δείτε στην wikipedia.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έξοχο άρθρο, και πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που ακολούθησαν στα σχόλια.

    Ρεκόρ υποκρισίας έσπασε η Χαλκιά και ο προπονητής της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το διάβασα χτές.
    Μα αυτό είναι άσχετο..
    Μιλά για ένα .."γλιστερό" μαγιώ!!
    Επίσης η διατροφή του περί ο λόγος είναι πολλές ομελέτες και πίτσες.!!!
    (σημερινό αυτό )

    Να σε διορθώσω doctor.
    Οι μάσκες δεν έπεσαν.
    "Μάσκες" λένε τα σκευάσματα (ναί τα υγιεινά, μην γελάς..) που καλύπτουν τις ντόπες.
    Στην περιπτωσή μας οι "μάσκες" είχαν λήξει (ΓΕΓΟΝΌΣ) και δεν μπόρεσαν να κάνουν την δουλειά τους.
    Η κυβέρνηση της κίνας έκλεισε το έργοστάσιο παραγωγής της Μ3. Τα σκευάσματα κυκλοφορούν στην πιάτσα και μερικά είναι και ληγμένα.
    Στο μεταξύ η άλλη υπόθεση με την άρση βαρών είναι στον εισαγγελέα, αλλά δεν "τσουλάει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ενοχλητικό είναι εκτός αυτών που συμβαίνουν και η άποψη "γιατί μόνο εμάς?"
    Μας καταδιώκουν, είμαστε έθνος ανάδελφον!!
    Βέβαια ο κόσμος άρτον και θεάματα θέλει.
    Αλλά για να ρωτήσει και είδικούς επί του αθλητισμού. Ούτε να μιλήσουν δεν θέλουν.
    Είναι δεδομένο, πιά ότι κυριαρχεί "ότι αρπάξουμε" και εδώ. Ρισκάρω και ότι βγεί.
    Αυτή είναι η πικρή αλήθεια..
    Δεν μπορώ να μιλήσω για ονόματα "θρύλους" που έφαγαν ξύλο από συναθλητές τους..
    (ΔΕΚΑΕΤΊΑ 80 )

    Πάμε για τάβλι καλύτερα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δόκτωρ μου,
    μπορεί η Χαλκιά την προπόνηση της και τις επιδόσεις της, προ της Ολυμπιάδας του 2004, να τις έκανε στην ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στην οποία ανήκε. Ξέρεις τι κόπος είναι να στήνεις κρυφές κάμερες? Χα χα χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλό το άρθρο Δημήτρη. Να προσθέσω αντιγράφοντας από το in.gr:
    _________________
    Μιλούν για «οργανωμένο κύκλωμα»

    Έρευνα σε βάθος ζητά η ΔΟΕ για το ντόπινγκ στην Ελλάδα

    Eνημέρωση 18/8/2008 19:40

    Πεκίνο: Στις Ελληνικές αρχές παραπέμπει η ΔΟΕ το φάκελο της υπόθεσης Χαλκιά, ζητώντας να γίνει ειδική έρευνα για ενδεχόμενη παράβαση νόμων από τον προπονητή της, Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε την ελληνική Ολυμπιακή αποστολή ότι και το β' δείγμα της Ελληνίδας αθλήτριας βρέθηκε θετικό σε μεθυλτριενολόνη (Μ3) και αποφάσισε την αποβολή της από τους Αγώνες του Πεκίνου.

    Στελέχη της ΔΟΕ δεν έχουν κρύψει την πεποίθησή τους πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο διακινεί την ουσία μεθυλτριενολόνη. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρονγκ, όσο και άλλοι αξιωματούχοι της ΔΟΕ ζητούν από την ελληνική Πολιτεία να πάρει μέτρα για αυτή την κατάσταση.

    Ο ιατρικός διευθυντής της ΔΟΕ Πάτρικ Σάμας αναφέρει ότι η ουσία μεθυλτριενολόνη είναι διαθέσιμη και μέσω του Internet και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι έλληνες αθλητές με αυτόν τον τρόπο την έχουν προμηθευτεί.
    ...
    Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ θα διαβιβάσει το φάκελο της υπόθεσης στην IAAF και τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος. Παράλληλα, στην απόφαση της Επιτροπής γίνεται ειδικά λόγος στον προπονητή της Χαλκιά, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, για τον οποίο ζητείται να γίνει ειδική έρευνα από τις ελληνικές αρχές για ενδεχόμενη παράβαση νόμων.
    ...
    Επισημαίνεται επίσης επίσης ότι η ίδια ουσία ανιχνεύθηκε στα δείγματα ακόμη 12 Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι είναι τα 11 μέλη της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και ο Τάσος Γκούσης, δηλαδή εκείνων των αθλητών που βρέθηκαν «θετικοί» σε έλεγχο της WADA.
    _________________

    Το δικό μου συμπέρασμα: Στους Ολυμπιακούς του 2008, η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό στη ντόπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν γίνεται να νομιμοποιηθεί η χρήση αναβολικών και να ξεμπερδεύουμε; Το βαρέθηκα το παραμύθι με τους ντοπαρισμένους αθλητές, λες και υπάρχει πουθενά αντοπάριστος πρωταθλητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ μόνο μια ευχή έχω για την ''αθλήτρια'' Φανή...Το ''εθνικό DNA' της να αντέξει τις ισχυρές δόσεις ουσιών που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια και να μην ''κόψει δρόμο'' στη διαδρομή της ζωής της, όπως έκανε για καναδυό ψωρομετάλλια σε διοργανώσεις της πλάκας και του ντόπινγκ που μετατρέπουν νέους ανθρώπους σε έρμαια επιτηδείων που εμπορευονται τον σύντομο δρόμο προς την επιτυχία.
    Επίσης όλοι εκείνοι που τώρα την έχουν στήσει στον τοίχο (όπως και άλλους ''αθλητές'' σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν),θα πρέπει να αναρωτηθούν πρώτα αυτοί τι προεκτάσεις εθνικού και οικονομικού χαρακτήρα, δίνουν οι ίδιοι όταν ένας αθλητής κατακτά ένα γαμομετάλλιο ή μια άλλη ατομική του επιτυχία...
    Doc στα υπόλοιπα με έχεις καλύψει απόλυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν ήταν ο αθλητισμός το μόνο πεδίο εθνικής ξεφτίλας θα το ξεπερνούσα. Δεν είναι όμως! Σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα έχουμε καταρίψει όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Ακόμη και σε ότι έχει να κάνει με την προσωπική μας επιβίωση κι εκεί πρωτοπόροι (από την ανάποδη) είμαστε. 21 οι νεκροί της εξόδου του τετραήμερου (μέχρι τα τελευταία νέα που άκουσα γιατί μπορεί να έχουν αυξηθεί ήδη). Πρώτοι στο κάπνισμα, πρώτοι στην παχυσαρκία (ΚΑΙ παιδική), πρώτοι στις αυτοκτονικές συμπεριφορές, γενικώς. Πρώτοι στη διαφθορά, πρώτοι στην γραφειοκρατία, πρώτοι στη μόλυνση περιβάλλοντος, πρώτοι στην καταστροφή των δασών, πρώτοι στην ΜΗ παραγωγή. Θα έχουν άδικο οι βαλκάνιοι γείτονες να μας την πέσουν; "Αυτοί σε λίγο χρόνο θα έχουν εκλείψει από τη γήινη φλούδα" θα λένε, "γιατί να μην κατοικήσουμε εμείς αυτή την υπέροχη χώρα;" 'Οταν ένα είδος εκφυλίζεται και βαδίζει προς την εξαφάνιση, όπως εμείς, άλλα είδη (ας πούμε) θα πάρουν τη θέση του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαγόρα, με εκνευρίζει που όλοι το παίζουν κινέζοι και επικαλούνται συνωμοσίες και δολιοφθορές.

    ***

    Σπίθα, ευχαριστώ πολύ για τις "μάσκες". Όντως, δεν λειτούργησαν σωστά και φάνηκαν όλα ή όπως τραγουδά ο Ψαραντώνης:

    "Έγινε ο μπέτης (στήθος) σου γυαλί
    και φάνηκε η καρδιά σου..."

    Όσο για το τάβλι, νομίζω ότι εκεί δεν έχει εισχωρήσει το ντόπινγκ αν και νομίζω ότι αν βάλεις τα ζάρια στην Μ3 θα φέρνεις συνέχεια εξάρες στο μάζεμα!

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Meropi, λες να της τα έβρισκε ο Μάκης τα αναβολικά;;;; λολ

    ***

    Τάκη Αλεβαντή, νομίζω ότι η χρήση των αναβολικών πρέπει να ποινικοποιηθεί και αυτό διότι η κάθε κυρία Χαλκιά ταξιδεύει δωρεάν, διαμένει σε πολυτελή ξενοδοχεία δωρεάν, παίρνει του κόσμου τα χρήματα, χρήματα δικά μου και δικά σας και ως φορολογούμενος πολίτης δεν θέλω να πηγαίνει ούτε ένα ευρώ σε τέτοιους ανθρώπους.
    Θα έπρεπε τα αναβολικά να εξισωθούν με τα ναρκωτικά διότι δημιουργούν τις ίδιες (και χειρότερες) βλάβες στο ανθρώπινο σώμα.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σοφία, είναι η πικρή αλήθεια. Σε λίγο θα ψάχνουμε για μη ντοπαρισμένο αθλητή.
    Όσο για τους Κινέζους και τους Αμερικάνους και τα μετάλια που έχουν σαρώσει, χρησιμοποιούν αναβολικά που δεν ανιχνεύονται.

    Ίσως το πράγμα έχει ξεφύγει και το πρώτο πράγμα που εγώ αποφάσισα να κάνω είναι να μην βλέπω αυτού του είδους τους αγώνες.

    Αφήστε που είδα στην τηλεόραση ότι αρκετοί κολυμβητές υποβάλλονται σε εγχείριση για να μειώσουν το μέγεθος του πέους τους και των όρχεών τους ώστε να υπάρχει λιγότερη αντίσταση από το νερό και έτσι να κερδίζουν σε ταχύτητα.
    Ο μοντιέ!!!

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. giati baba, το πιθανότερο είναι ότι όσοι χρησιμοποίησαν εκτεταμένα αυτή την ουσία να προσβληθούν από καρκίνο και να πεθάνουν πρόωρα και αυτό είναι λυπηρό διότι όταν σε μια κοινωνία δεν μπαίνουν όρια και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα τότε νέα παιδιά, όπως η Φανή, πέφτουν μέσα στα δίχτυα της δημοσιότητας, της δόξας και έτσι γίνονται θύματα που δυστυχώς πληρώνουν με τη ζωή τους.
    Να θυμίσω τους αθλητές της Ανατολικής Γερμανίας και πολλών χωρών του τέως ανατολικού μπλοκ καθώς και αμερικανούς αθλητές που πέθαναν "ξαφνικά"...

    ***

    heliotypon, συμφωνώ με τις επισημάνσεις σας, μόνο που βλέπω εγώ προσωπικά μια μικρή αχτίδα φωτός. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας σε προσωπικό επίπεδο αποστασιοποιούμενοι από όλο αυτό το καρναβάλι και ορθώνοντας το ανάστημά μας σε ό,τι στραβό υπάρχει, καθιστώντας ως προβληματικό αυτό που η κοινωνία έχει αποδεχτεί ως φυσιολογικό.
    Και το να ζητάς απόδειξη στην ταβέρνα είναι μια μικρή νίκη...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. doctor

    "παίρνει του κόσμου τα χρήματα, χρήματα δικά μου και δικά σας και ως φορολογούμενος πολίτης δεν θέλω να πηγαίνει ούτε ένα ευρώ σε τέτοιους ανθρώπους."
    ............
    Συμφωνώ μαζίσου.
    Τα δικά μου χρήματα θέλω να πάνε για αθλητισμό και όχι για πρωταθλητισμό.

    Οι πρωταθλητές να βρούνε σπόνσορες. Δεν μ΄ενδιαφέρει τι θα κάνουν.
    Στην πλάτη μας θα φορτωθούμε την ματαιοδοξία τους και την επιλογή τους την προσωπική?
    Εθνικό θέμα είναι, που με τα δικά μου/σου χρήματα αγοράζουν ντόπες και πανηγυρίζουν για την "ελλάδα".
    Και εγώ, παλιά και ο υιός είπαμε όχι στον πρωταθλητισμό.
    Όταν στα 9- 10 του ετέθη το θέμα.
    Ή πρωταθλητισμός και οι "συνεπειές του" ή αθλητισμός. Τότε αναρωτήθηκα ποιός γονιός θα δεχόταν να κάνει 5 ώρες προπόνηση ένα παιδάκι 10 χρονών με την προοπτική να γίνει "κάτι".
    Το θεωρώ "άρρωστο" και εγωιστικό.
    Ήμουν και είμαι υπερ του ομαδικού αθλητισμού, ιδιαίτερα για πολλούς λόγους.
    Χάρηκα τον προπονητή του, που μας είπε "ήμουν πρωταθλητής Ελλάδος αλλά ακόμη μετανιώνω για τα χρόνια που έχασα και εγώ θα προτείνω πάντα στα παιδιά να κάνουν αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό."
    Τότε έκανε ατομικό άθλημα με καλές προοπτικές. Αλλά αποφάσισε και συνέχισε με ομαδικά αθλήματα.
    Ποτέ δεν το μετάνιωσε που δεν συνέχισε, ενώ είχε τα προσόντα για πρωτιές.

    σπίθας

    Υ.Γ. Δημήτρη άνοιξες πολύ σωστά το θέμα και το βάζεις στις σωστές του βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι περιμένουμε όταν "όλη η Ελλάδα προσκυνά σώβρακα και φανέλες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα και σε ευχαριστώ -έστω και αργοπορημένα- για την τιμή, doctor!

    Το "κακό" ξεκινά από πολύ παλιά. Από τότε που κάποιοι κυβερνώντες αντελήφθησαν (σχεδόν πριν 4 δεκαετίες) πως με τη διαφθορά, το έλλειμμα πολιτικού και κοινωνικού πολιτισμού, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη, τα μύρια όσα προβλήματα, ένας δρόμος υπήρχε για να "κοιμηθεί" ο κόσμος: ο αθλητισμός. Οι κουτοπόνηροι αξιωματικοί της χούντας το είχαν πιάσει το νόημα. Οι γυμναστικές επιδείξεις ανάκατες με τις γιορτές με τις λαμπάδες, τα σπαθιά και τις χλαμύδες στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ήταν το πρελούδιο γι αυτό που θα ακολουθούσε. Ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ (5.49) από ένα αθλητή που δεν έκανε άλλες μεγάλες εμφανίσεις (Ππανικολάου) μια "πάση θυσία" νίκη της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο μπάσκετ (ακόμη δεν έχει μιλήσει κανείς για την καφρίλα εκείνης της βραδιάς) μια παρουσία του ΠΑΟ στο Γουέμπλεϋ με πληρωμένη πρόκριση σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα (η Δέσποινα Παπαδοπούλου αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα, αλλά ακόμη και όσοι δεν την έχουν σε εκτίμηση, ας φροντίσουν να ενημερωθούν από τους μεγαλύτερους που τυχόν ήταν στο γήπεδο στο 3-0 επί του Ε.Α., π.χ. για την εμφάνιση με το τσιγάρο στο στόμα του τερματοφύλακα Ντουίκοβιτς στο "ζέσταμα", μια εικόνα που έλεγε όχι 1.000 αλλά ένα εκατομμύριο λέξεις) κ.λπ.

    Στη συνέχεια, άλλαξαν τα πολιτικά πράγματα, αποκαταστάθηκε η δημοκρατία, αλλά το παραμύθι συνεχίστηκε. Ήλθε το χρυσό με την Βερούλη στο ΟΑΚΑ. Για όσους δεν θυμούνται όμως, η Βερούλη αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς του Los Angeles το 1994, διότι βρέθηκε ντοπαρισμένη. Το 1987 ήλθε το Πανευρωπαϊκό στο μπάσκετ. Δεν θα πω τίποτε γι αυτό (ούτε καν το περιβόητο "Μαυριτανία" που είχε αναφέρει ο προπονητής της ΕΣΣΔ Γκομέλσκυ... ) πέραν του ότι ξεκίνησε τότε ο αθλητικός μεγαλοϊδεατισμός.
    Και ξαφνικά, διαλύθηκε το σύμφωνο της Βαρσοβίας. Όπως το 1945 - 1949 οι Γερμανοί επιστήμονες της πολεμικής βιομηχανίας των Ναζί έφυγαν για ΕΣΣΔ, ΗΠΑ, Αργεντινή , μέχρι και Ινδία ακόμη, έτσι μισό αιώνα μετά έφευγαν και τα "κεφάλια" της αθλητικής / ιατρικής / φαρμακευτικής τεχνολογίας της Λ.Δ. Γερμανίας. Ο Έλληνας ο οποίος είχε πλέον λεφτά (ας είναι καλά τα δανεικά και οι ενυσχύσεις της Ε.Ε., μέχρι και σκυλάδικα όπου τραγουδόυσε ο Πανταζής στη Συγγρού είχαν φτιαχτεί με λεφτά από τα... ΜΟΠ! ) στο όνομα της Μεγάλης Ιδέας έφερε και μερικούς από αυτούς εδώ. Ε, τα υπόλοιπα ήταν απλώς θέμα χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. διόρθωση, ολυμπιακούς του 1984, όχι του 1994!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Zalmoxis
    Πολύ σωστά τα θυμάσαι!
    Είχαμε και κάτι ημερίδες στίβου (7ετία) με παγκόσμιο ρεκόρ..5, 49(?).
    Και κάτι ντοπέ, λίγο αργότερα
    σε ..-ίδης, μαζί με Βερούλη.
    Ε, μετά πήραμε και λίγο από αμέρικα μεριά...για να εξελιχτούμε!
    Όταν κόπηκε από ΄κεί(Μπάλκον) το ρίξαμε στα κινέζικα.
    Μέσα στις εξελίξεις, είμαστε -)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σπίθα, έπραξες το καλύτερο για το παιδί σου.
    Ο αθλητισμός είναι υγεία, ο πρωταθλητισμός είναι αρρώστια και ο πρωταθλητισμός τύπου Χαλκιά, Κεντέρη κ.λπ είναι αυτοκτονία.

    ***

    Περαστικέ, ο Πανούσης τα λέει μια χαρά!

    ***

    zalmoxis, πολύ ωραίο σχόλιο με πολλές πληροφορίες.
    Σχετικά με την πορεία του Παναθηναϊκού προς το Γουέμπλεϊ και τα όσα διαδραματίστηκαν τότε, υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο "Μεταξύ τιμής και ντροπής", το οποίο σκοπεύω να διαβάσω σύντομα:

    http://www.megamarket.gr/-p-13787.html?ref=pathfinder

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Ντόκ είπε:
    «Αφήστε που είδα στην τηλεόραση ότι αρκετοί κολυμβητές υποβάλλονται σε εγχείριση για να μειώσουν το μέγεθος του πέους τους και των όρχεών τους ώστε να υπάρχει λιγότερη αντίσταση από το νερό και έτσι να κερδίζουν σε ταχύτητα.
    Ο μοντιέ!!!»

    Γιατρέ μου!
    Λύτρωσέ με απ΄το κόμπλεξ που με ακολουθεί, απο τότε που ήμουν μικρό παιδί!!!
    Σέ ερωτώ:
    --Γιατί οι Έλληνες κολυμβητές δέν έχουν καλά αποτελέσματα;;
    --Μήπως για τον λόγο που πονηρά σκέπτομαι;;
    -- Ποτέ μου δέν ήμουνα καλός κολυμβητής..
    -- Βοήθησέ με σε παρακαλώ, και πές μου την αλήθεια...για να απαλλαγώ απ΄το κόμπλέξ που με περιζώνει τόσα χρόνια..


    Υ.Γ

    Κατα τα άλλα,οι Σουηδοί εδώ,κολυμπούνε σάν χέλια..!!


    δ.σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. γιατρέ μου
    την περίμενα αυτή την ανάρτηση, απλώς σήμερα μπόρεσα να συνδεθώ επειδή είμαι εκτός σπιτιού...δεν θα κάνω σχόλιο θα σε παραπέμψω σε προηγούμενο σχόλιό μου της 22/7 που αναφερόμουν στην Χαλκιά σχολιάζοντας για το dna του έλληνος βεβαίως βεβαίως... Βγήκα αληθινή και είναι πολύ κρίμα...

    Τι άλλο να πω, τα είπες ΟΛΑ και εσύ και οι φίλοι που σχολίασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και η ΔΟΕ ειναι πολύ διεφθαρμένη οργανωση. Ειναι ιδιωτικη μπιζνες, χωρις πολλους ελεγχους. Μετα τα μεγαλα σκανδαλα εδω ΗΠΑ (Ατλαντα, Γιουτα), η ΔΟΕ ανοιξε λιγο τις πορτες της, και εγινε απο 100%... 90% διεφθαρμενη.

    Οταν η Ελλαδα διεκδικουσε τους Ολυμπιακους για το 1996 (100 χρονια), ειχα την ευκαιρια να δω απο κοντα τι γινοτανε εδω. Ειχαν λοιπον ερθει (δηλ. περναγανε συνεχεια) ολοι της ΔΟΕ και τους διασκεδαζανε, τους δινανε δωρα (αυτοκινητα, κοσμηματα, κλπ), δωρεαν φοιτηση σε Αμ. πανεπιστημια στα παιδια τους, και οτι αλλο μπορειτε να φανταστητε. Ε, λοιπον η Ατλαντα κερδισε!...

    Τα ιδια γινανε στην Γιουτα το 2002. Μαλιστα ορισμενοι Αμερικανοι πληρώσανε προστιμο και καποιοι πηγαν στην φυλακη για τις κομπινες που εγιναν εδω.

    Νομιζω μετα την δεκαετια του 1970, δεν εγιναν καθαροι Ολυμπιακοι αγωνες. Προσφατα μαλιστα ειδα ενα νοκυμαντερ με το επισημο προγραμμα ντοπαρισματος της Ανατολικης Γερμανιας. Με ολες τις λεπτομεριες, γιατι οι Γερμανοι κρατουσαν ολα τα στοιχεις, ητανε πολύ οργανωμενοι!!!
    Βεβαια σημερα αρκετοι πρωην αθλητες της Αν. Γερμ. εχουν πολυ σοβαρα προβληματα υγειας. 2-3 εχουν αλλαξει φύλο (γυναικες γινανε ανδρες)!

    Οσο για το λεγομενο ερασιτεχνισμο... τι να πει κανεις. Γελούσα οταν καποιοι ελεγαν καποτε οτι το κουμμουνιστικο μοντελο εβγαζε καλύτερους ερασιτεχνες αθλητες! Αλλα και πως να εισαι ερασιτεχνης οταν δεν μπορει να κανεις αλλη δουλεια απο το να κανεις προπονηση συνεχεια?

    Τελος πάντων. Εγω το εχω ξεπερασει το φαινομενο της "μεταφοράς." (transfer of specialty) Δηλαδη επειδη καποιος απο μια χωρα 10 εκ. η 300 εκατ. παιρνει χρυσο στους Ολυμπ. και αυτοματα ψηλωνω κι'εγω.

    Σημερα ακουσα οτι η Κινα εχει κοψει τις επιδοτησεις για αθλητικα προγραμματα και χωρους για τον απλο λαο, αλλα ριχνει εμφαση μονο στην ανάδειξη ταλεντων οπως για τους Ολυμπιακους. Ε, εγω νομίζω οτι καλυτερα να υπαρχουν παρκα & μερη για την ασκηση των πολλων αντι για μια συγκομιδη 50 χρυσων μεταλιων σε Ολυμπ. αγωνες.

    sorry for the long post... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εξαιρετικό άρθρο. Μάλιστα η ουσία είναι τόσο ισχυρή που πάνω από χρόνο συνολικά δνε πρέπει να την παίρνει κανείς (με κίνδυνο τον άμεσο θάνατο).

    Η ουσία έγκειται ακόμη μία φορά στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Όταν παίζονται τέτοια ποσά πάνω στις επιτυχίες και τις επιδόσεις του αθλητή τότε είναι λογικό ο κάθε αθλητής να θέλει να πάρει ουσίες. Μάλιστα, όταν οι αθλητές συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο ως επάγγελμα -αφού τόσα χρόνια τα έφαγαν μόνο αθλούμενοι- τότε αναγκαστικά σπρώχνονται εκεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος -εκτός αν κάποιος δεν θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλητής, οπότε και ουσιαστικά δεν πρόκειται να φτάσει σε υψηλότατο επίπεδο.

    Και μου φαίνεται αστείο να μιλάμε για την καταστροφή του σώματος από τις ουσίες. Ο ίδιος ο επαγγελματικός αθλητισμός καταστρέφει το σώμα (πρώτα και κύρια αρθρώσεις και σπονδυλική στήλη) με αποτέλεσμα σε μεγάλη ηλικία κάθε αθλητής να παραπαίει και να είναι με φάρμακα -εδώ δηλαδή εμείς έχουμε προβλήματα που δε φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο και κάναμε απλά διπλές προπονήσεις.

    Όλα γίνονται για το εμπόρευμα που είναι ο ίδιος ο αθλητής. Όπως σχολίασα και κάπου αλλού, έμπορος είναι η εταιρεία και αγοραστικό κοινό εμέις. Μόνο που δε χωράει καταναλωτική παιδεία και αν'άτυξη καταναλωτικής συνείδησης σε αυτή την αγορά. Όχι τουλάχιστον περισσότερη από εκείνη που απαιτείται στις ειδήσεις π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δ.σ. κολυμπάς γρήγορα τουλάχιστον διότι ψάχνουμε κάποιον να κερδίσει τον σούπερ αμερικανό που τρώει όλη τη μέρα "αυγά" και τους κερδίζει όλους.

    ***

    mtryfo, είσαι συνέχεια σε διακοπές βλέπω και δεν μου αρέσει καθόλου διότι ζηλεύω!

    ***

    andros, χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή άκουσα ότι οι Η.Π.Α. δεν δέχονται έλεγχο από την WADA, αλλά κάνουν αυτοί, δικούς τους "ελέγχους".
    Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνεις και δυστυχώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεφτυλιστεί.
    Ίσως το ότι το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ δεν είναι τυχαίο.

    ***

    Δείμε, εγώ από τις διπλές προπονήσεις πριν χρόνια κληρονόμησα πόνους στο δεξί γόνατο.
    Εδώ ποδοσφαιριστές 20-25 χρονών και έχουν ήδη υποβληθεί σε δεκάδες εγχειρίσεις στα πόδια.
    Όλα αυτά, μετά τα 50 συνθέτουν μια εικόνα σώματος πολύ χειρότερη από κάποιου ανθρώπου που απλώς έπινε φραπεδιές στην παραλία.
    Ο ήπιος υγιής αθλητισμός, χωρίς ακρότητες, είναι το καλύτερο και αυτό πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας.
    Βλέπουμε όλοι την Δεβετζή (που είναι και πατριώτισά μου) που πέτυχε, δεν βλέπουμε όμως τόσους που δεν πέτυχαν και έχασαν σπουδές και εργασιακή εμπειρία και βγήκαν ξαφνικά στην αγορά εργασίας στα 30-35, πλήρως αποτυχημένοι...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημερα doc και καλως σε ξαναβρηκα :)
    Το 2004 βλεποντας απο το πουθενα μια αθλητρια να σπαει καθε ρεκορ και να περνει το χρυσο (χαλκια) το πρωτο πραγμα που ειχα σκεφτει ηταν οτι στανταρ ειχε ντοπαριστει.. και πολυ μαλιστα.. Στο καταλογο των αθλητων που ανεφερες, προσθεσε και τον Κεντερη με τη Θανου, μπορει να μη τους πιασαν τυπικα ντοπαρισμενους, αλλα οταν κρυβεσαι και σκηνοθετεις ατυχηματα κλπ ισως να ειναι μεγαλυτερη ντροπη.
    Απο την αλλη ποσο δημοκρατικο ειναι οι Η.Π.Α. να μη δέχονται έλεγχο από την WADA, και να κάνουν αυτοί, δικούς τους "ελέγχους"??
    ..πολύ βρώμικη ιστορία τελικά οι Ολυμπιακοί.. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. doc
    Δεν ειμαι συνέχεια σε διακοπές, απλώς βρίσκομαι στον "προορισμό" μου, ήτοι babysitting!!!
    Φέτος την βγάλαμε με κάτι 3ήμερα και πάλι ευχαριστημένη είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Roadartist, πολύ βρώμικη ιστορία οι Ο.Α. όντως.
    Πάντως χθες το ματς Αργεντινή-Ελλάδα ήταν συγκλονιστικό και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του Γιαννάκη.
    Το ματς κρίθηκε στο ένα σουτ και δυστυχώς ήμασταν άτυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. mtryfo, δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να είσαι με μικρά παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στεναχωρήθηκα χτές. Τα παιδιά είχαν πολύ άγχος και ήθελαν να νικήσουν.
    Ήθελαν να δώσουν χαρά και σε μάς και αυτό τους φόρτωσε με πολύ άγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Επειδή, όπως και η ίδια η ιστορία του ντοπαρίσματος, έχει ξεφύγει από κάθε μέτρο και ο σχολιασμός της (όχι μόνο σε αυτό εδώ το blogg)
    Ως συμβουλή, "Μη πιστεύετε ότι σας σερβίρει η τηλεόραση" Είναι δυνατόν να παίρνει κάποιος τεστοστερόνη ή κάτι ανόλογης δράσης και ταυτόχρονα να παίρνει αντι-τεστοστερόνη ή κάτι που δρα εναντίον της φυσικά παραγόμενης από τον οργανισμό τεστοστερόνης για να μικρύνει τα γεννητικά του όργανα;

    Και μια και μιλούμε για τεστοστερόνη. Σαν ουσία που αυξάνει τη δύναμη (και τη διάπλαση) του οργανισμού καλύτερα από οποιαδήποτε προπόνηση έγινε γνωστή στη Δύση, το 1954 από ένα μεθυσμένο Σοβιετικό προπονητή που εξήγησε σε Αμερικανό αθλίατρο του ότι "τα παιδιά" του κάνουν θαύματα.
    Ο δόκτωρ John Ziegler αφού τη δοκίμασε στον εαυτό του σε ένα Αμερικάνο προπονητή και δύο Αμερικανούς αρσιβαρίστες και διαπίστωσε ότι έχει παρενέργειες, ανακάλυψε την μεθανδροστενολόνη (dianabol, DBOL)η οποία μπήκε σε παραγωγή από τον Φαρμακευτικό κολοσσό Ciba (σήμερα Ciba-Geigy) .
    Όλα τα αθλήματα στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, από τη στιγμή που γίνονται "επαγγελματικά" είτε είναι κρατικά, είτε ενθαρρυνόμενα από το κράτος, είτε χρηματοδοτούμενα μέσω της ελεύθερης αγοράς από εταιρείες χορηγούς, βασίζονται στο τεχνητό φτιάξιμο πρωταθλητών, του οποίου το περισσότερο αποτελεσματικό εργαλείο είναι το doping. Πριν μερικά χρόνια ολόκληρη η ομάδα της COFIDIS (καταναλωτικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός στη Γαλλία) πιάστηκε ντοπέ. Οι "θεοί" του NBA δεν περνάνε αντι-ντόπιγκ, η Φανή Χαλκιά προτιμήθηκε από τη Χαντζή γιατί "γράφει" στη τηλεόραση διαφημίζοντας κουφώματα... Και, τόσα άλλα, που, χωρίς να τον αποενοχοποιούμε, δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον κρατικό αθλητισμό.
    Ούτε όμως και ο "καθαρός" ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι "καθαρός". Την εποχή (Μόναχο, 1972) που ο Lasse Viren (Φινλανδός) κινδύνεψε να τιμωρηθεί επειδή βγάζοντας τα παπούτσια του φάνηκε ο κατασκευαστής τους, υπήρχαν φήμες για blood boosting σε βάρος του (πήρε συνολικά 4 χρυσά ολυμπιακά, έχοντας τρέξει μόνο σε ολυμπιακούς ή προκριματικούς για ολυμπιακούς, αγώνες, όπως η Φανή)
    Ο Δανός Jensen κατάρρευσε στη Ρώμη στους Ολυμπιακούς του 1960 και πέθανε λίγους μήνες μετά από Βεζενδρίνη, κλπ.κλπ.κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. γειά σου δόκτορα

    συμφωνώ με όσα λες εκτός από ένα
    δεν είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο με τους ολυμπιακούς.

    και τα δύο είναι πανηγύρια για να βλέπουμε στην τηλεόραση και να μη βαριόμαστε αλλά οι αθλητές των ολυμπιακών αποτελούν πρότυπα. για την υπερπροσπάθεια που χρειάζεται ακόμα και για την συμμετοχή και μόνο, για τις θυσίες και την επιμονή τους.
    για το ήθος τους.

    το ποδόσφαιρο είναι πιο λαικό.
    εκεί βλέπεις σκυλοκαυγάδες, δηλώσεις επί δηλώσεων και αδικίες και στημένα παιχνίδια και παίκτες ανίκανους.....

    οι ολυμπιακοι φέτος και οχι μόνο για την ελλάδα, έχασαν ότι είχε απομείνει από τη λάμψη τους αφού σε κάθε ρεκόρ και κάθε πρωτιά αιωρείται στον αέρα το ερωτηματικό της ντόπας.

    έχασαν το ήθος τους γιατί όλοι κάνουν τη ζαβολιά του ντόπινκ και αν υπάρχουν κάποιοι που να είναι αθώοι.... τι να πώ. αυτοί απλά δεν κερδίζουν.

    και βγάλτε αν είναι δυνατόν τη λεκτική επαλήθευση, δε νομίζω να είναι πραγματικά απαραίτητη
    πλιζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό που με εξόργισε στην Χαλκιά ήταν ότι δεν παραδέχτηκε το λάθος της και επινόησε θεωρία σκευωρίας, συκοφαντίας και συνωμοσίας, οπότε το γλυκό του φτηνού ελληναραδισμού που μας πούλησε πριν 4 χρόνια ήρθε και έδεσε.

    Βεβαια σημερα αρκετοι πρωην αθλητες της Αν. Γερμ. εχουν πολυ σοβαρα προβληματα υγειας. 2-3 εχουν αλλαξει φύλο (γυναικες γινανε ανδρες)

    Στο καταλογο των αθλητων που ανεφερες, προσθεσε και τον Κεντερη με τη Θανου, μπορει να μη τους πιασαν τυπικα ντοπαρισμενους, αλλα οταν κρυβεσαι και σκηνοθετεις ατυχηματα κλπ ισως να ειναι μεγαλυτερη ντροπη.


    Η υπόθεση της Χαλκιάς παρά είναι χoντρή ακόμα και για τα Ελληυνικά δεδομένα. δύο χρόνια πριν τους αγώνες ήταν "δημοσιογράφος" στον ελλεινό τριανταφυλλόπουλο και "ξαφνικά" κερδίζει το χρυσό με 50 μέτρα διαφορά. ΟΥΣΤ ΜΩΡΗ!

    Όσον αφορά της τραγικότατη και ναζιστικότατη δήλωση της πως η πρωτιά είναι στο DNA των Ελλήνων τελικά το μόνο πράγμα που βρίσκεται στα DNA μας πρέπει να είναι η κουτοπονηριά αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι Έλληνες για να τρώνε κουτόχορτο!

    ΑΙΣΧΟΣ με τη τσούλα!

    Υ.Γ. Αν υπάρχει Αλλάχ μπορεί να την πατήσει και αυτή και σε λίγα χρόνια να γίνει άνδρας, αλλά δυστυχώς Αλλάχ δεν υπάρχει :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Από το κείμενο του κ. Αλεβαντή:
    Ο ιατρικός διευθυντής της ΔΟΕ Πάτρικ Σάμας αναφέρει ότι η ουσία μεθυλτριενολόνη είναι διαθέσιμη και μέσω του Internet και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι έλληνες αθλητές με αυτόν τον τρόπο την έχουν προμηθευτεί.

    Αν η καραγκιόζηδες της ΔΟΕ ξέρουν τους προμηθευτές της ουσίας γιατί δεν παίρνουν μέτρα εναντίων των προμηθευτών ρωτάω εγώ ο "αφελής";...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. σπίθας, και όμως, πολλά ΜΜΕ ψάχνουν να τους βγάλουν άχρηστους ενώ αν έμπαινε το σουτ του Σπανούλη θα τους έλεγαν Θεούς...

    ***
    Σταύρο, κινητή εγκυκλοπαίδεια είσαι! Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες.
    Σχετικά με το ντόπινγκ πολλά ακούγονται γι'αυτόν τον τζαμαϊκανό στα 100 και στα 200 στον στίβο.
    Προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναδώ στίβο. Έχω ξενερώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ιωάννη, να κτίσουμε κι έναν τοίχο γύρω γύρω στη θάλασσα για να αποφύγουμε τους πνιγνούς και να απαγορεύσουμε και τα μαχαίρια για να περιοριστούν τα μαχαιρώματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. athinovio, μου αρέσει το ποδόσφαιρο όμως αποφεύγω την καφρίλα. Έτσι, δεν βλέπω καθόλου ελληνικό πρωτάθλημα.
    Βλέπω champions league και διεθνείς διοργανώσεις (Euro, μουντιάλ κλπ).
    Όσο για την λεκτική επαλήθευση, αν την βγάλω θα γεμίσουμε με spam που έχουν links που οδηγούν σε ιούς.
    Την έχω πατήσει και γι'αυτό έβαλα και την λεκτική επαλήθευση που μας διασφαλίζει όλους.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γιάννη, όπως πάμε θα δούμε στην επόμενη Ολυμπιάδα τον Πρετεντέρη να κερδίζει τα 100 μέτρα...!!!
    Οι καραγκιόζηδες της ΔΟΕ είναι απλώς υπάλληλοι των πολυεθνικών..

    ***

    Τάκη, περίμενε να δεις την ετημυγορία της ...αμείλικτης ελληνικής δικαιοσύνης.
    Σαν τους δωσίλογους που τους έβαζαν φυλακή και την άλλη μέρα τους ελευθέρωναν...

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Βρε Doc μήπως ο Τζέκος μετακόμισε στην ...Τζαμάικα;

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα Doctor,

    Αν έχω καταλάβει καλά το παλιό σου blog έγινε Flag λόγω ενός ιού από ένα banner που είχες σε αυτό.

    Νομίζω ότι βρήκα τρόπο να ανεβάσεις τα παλιά σου post με τα comments.

    Για πληροφορίες “How do I import and export blogs on Blogger?” εδώ:
    http://help.blogger.com/bin/answer.py?hl=en&answer=97416

    Πάτα πάνω στο Blogger in Draft και θα βγείς σε αυτή τη σελίδα http://draft.blogger.com/home

    Πήγανε στη συνέχεια στο παλιό blog στα Settings και πρώτες θα βρείς τις επιλογές
    Import blog - Export blog - Delete blog

    Κάνε Export blog και αποθήκευσε το σχετικό αρχείο στο PC σου.

    Αντίστοιχα τώρα από το http://draft.blogger.com/home πήγαινε στα Settings του νέου σου blog και κάνε Import blog το αρχείο που έχεις στον υπολογιστή σου με την υπόδειξη Publish all imported posts

    Το δοκίμασα και δούλεψε. Ελπίζω να δουλέψει και στη δική σου περίπτωση. Ίσως όμως χρειαστεί να σβήσεις τα post που ήδη έχεις ανεβάσει χωρίς σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εγω παρακολουθησα πολυ λιγο τους ΟΑ, καποιους αγωνες μπασκετ, βολει, κλπ. Θα δω και την τελετη ληξης.

    Εχω χασει το ενδιαφερον που ειχα καποτε. Ισως επειδη δεν θελω να υποστηριζω αθληματα που για οποιους λογους οι αθλητες κανουν χρηση βλαβερων ουσιων.

    Βεβαια υπαρχει κι αλλος τροπος να κακομεταχειριζονται τους αθλητες...



    Ενα αλλο ειδος ντοπαρισματος....
    Underaged Chinese


    Too young to compete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Α, και να προσθεσω, θελω να δω τι θα γινει οταν αποδειχθει οτι οι Κινεζες της γυμναστικης ηταν κατω απο 16. ΟΚ, θα χασουν τα μεταλεια τους, αλλα για να βγαζεις διαβατηριο που σε κανει πιο μεγαλη πρεπει να υπαρχει κρατικη παρεμβαση, ιδιως σε μια χωρα οπως η Κινα.

    Τι θα κανει η ΔΟΕ οταν ενα κρατος παραβιαζει εκ προθεσεως τους κανονισμους? Διοτι δεν υπαρχει δικαιολογια πως ενας αθλητης μονος/η εκανε μια παραβαση. Εδω το Κινεζικο κρατος (δεν υπαρχουν αυτονομες οργανωσεις εκει) πλαστογραφησε τα διαβατηρια των παιδιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Άκουσα στο ράδιο ότι αυτή την ουσία την χρησιμοποιούν κτηνοτρόφοι για τη γρηγορότερη ανάπτυξη των ζώων τους. Αυτό για μένα ήταν σημαντικότερη είδηση μια και χωρίς Ολυμπιακούς μπορώ να αντέξω, δίχως μπριζόλα δύσκολα.

    Προφανώς αυτή τη συγκεκριμένη μπριζόλα (που της βγήκε φόλα) είχε φάει η κακομοίρα η Χαλκιά, που της την πάσαραν επιτήδειοι Κινέζοι πράκτορες, μια και δεν βρίσκαν άλλο τρόπο να υπερνικήσουν τα τρομερό της "ελληνικό DNA".

    Αλλά αυτή, σα γνήσια ελληνίδα, δεν το βάζει κάτω. Απειλεί με μηνύσεις οποιονδήποτε αμφισβητήσει το πανάρχαιο ήθος της. Στο κάτω κάτω δεν είναι και έγκλημα να φας μια μπριζόλα. Σιγά μην κάτσει σαν τη χαζή τη Marion Jones, να ζητά συντετριμμένη συγνώμη στο τηλεοπτικό κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Όλοι αυτοί που κάνουν ήρωες τους αθλητές είναι για γέλια.Για το dna των ελλήνων αθλητών τι να πει κανείς...
    Όμως διαφωνώ με την ποινικοποίηση χρήσης αναβολικών γιατί δεν φέρνει αποτέλεσμα.Μόνο κακό θα κάνει. Οι χώρες με την μεγαλύτερη χρήση αναβολικών είναι αυτές που έχουν τις μεγαλύτερες απαγορεύσεις π,χ ΗΠΑ.O κίνδυνος ντοπαρίσματος με νοθευμένες ουσίες μεγαλύτερος κλπ.

    Δεν βλέπω ολυμπιακούς αγώνες και γενικά δεν παρακολουθώ αθλητισμό αλλά δεν με χαλάει το θέαμα τον ντοπαρισμένων υπεραθλητών, απλά γιατί είναι ένα θέαμα και τίποτε παραπάνω.Ούτε εθνικό κατόρθωμα είναι ούτε αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν κάτι στο κοινωνικό σύνολο.Δεν τους θαυμάζω σαν ανθρώπους.Αγωνίζονται για την δική τους δόξα και το για χρήμα.

    Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά πράγμα που θαυμάζουμε έγιναν με την βοήθεια των φάρμακων πχ πολλοί καλλιτέχνες -τους γνωρίζουμε όλοι -από ζωγράφοι μέχρι συνθέτες,δημιούργησαν και δημιουργούν αριστουργήματα με την χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και πολύ καλά έκαναν.

    Επίσης μην τρομάζετε με τις υπερβολές των δημοσιογράφων.Η τεστοστερόνη και τα τροποποιημένα μόρια της δεν είναι δηλητήριο.Είναι κάτι που βλάπτει την υγεία όπως τόσα άλλα και ίσως παραπάνω αλλά έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπορεί να ζήσει μια απόλυτα υγιεινή ζωή.

    Υ.γ αν δεν υπήρχε έλεγχος δεν θα αναγκαζόταν οι αθλητές να πάρουν μ3. θα έπαιρναν άλλες πιο ασφαλής μορφές αναβολικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο/Η Stavros είπε... Είναι δυνατόν να παίρνει κάποιος τεστοστερόνη ή κάτι ανόλογης δράσης και ταυτόχρονα να παίρνει αντι-τεστοστερόνη ή κάτι που δρα εναντίον της φυσικά παραγόμενης από τον οργανισμό τεστοστερόνης για να μικρύνει τα γεννητικά του όργανα;



    Η ίδια η τεστοστερόνη που προσλαμβάνει δρα εναντίον της παραγόμενης από τον οργανισμό τεστοστερόνης.
    Όταν κάποιος κάνει χρήση εξωγενούς τεστοστερόνης τότε δημιουργείται παροδική και αναστρέψιμη σμίκρυνση των όρχεων απλά γιατί οι τελευταίοι χάνουν το ρόλο τους, δηλαδή την παραγωγή τεστοστερόνης.Oταν διακοπή η εξωγενής χρήση και ανέβει η ενδογενής παραγωγή του οργανισμού από τον άξονα υποθάλαμο- υπόφυση –όρχεις, όλα πάνε στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. «Αφήστε που είδα στην τηλεόραση ότι αρκετοί κολυμβητές υποβάλλονται σε εγχείριση για να μειώσουν το μέγεθος του πέους τους και των όρχεών τους ώστε να υπάρχει λιγότερη αντίσταση από το νερό και έτσι να κερδίζουν σε ταχύτητα.
    Ο μοντιέ!!!»
    Νομίζω το όσα περί παρενεργειών της τεστοστερόνης εξέθεσαν οι φίλοι, μάλλον επιτείνουν την κριτική στη παραπάνω δήλωση.
    Τα μαγιό που φορέθηκαν φέτος στους Αγώνες του Πεκίνου κατάφεραν να εξαφανίσουν τα στήθη των κοριτσιών, όχι όμως και τα γεννητικά όργανα των αγοριών.
    Οι ιστορίες των 'δυστυχισμένων' αθλητριών της πρώην Αν. Γερμανίας, καθώς και και οι καταθέσεις σε ακροάσεις για ντόπιγκ ευτυχισμένων συζύγων κάποιων ποδοσφαιριστών, σε άλλα συμπεράσματα με οδηγούν.

    Ένα είναι σίγουρο δεν μπορείς να τα πιστεύεις όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δημήτρη άρτιο και ώριμο το αρθρο σου. Το δικό μου σχόλιο για το θέμα:

    Κοιτώντας γύρω μου έχω συχαθεί την υποκρισία μας. Επιτρέπουμε με την συμπεριφορά μας, στους καλούς απο καλή προαίρεση και στους "κακούς" εκμεταλευτές να μας "οργανώνουν", να μας κατευθύνουν, να μας ντοπάρουν συνεχώς με ψευτο-αξίες και να μας ελέγχουν γιατί δεν μπορούμε να πράξουμε τα αυτονόητα μόνοι μας!


    Δεν μπορούμε να μην πετάμε σκουπίδια - δώστου δημοτικούς και ιδιωτικούς φύλακες, δεν μπορούμε να μην ζηλεύουμε και να μην κλέβουμε τον γείτονα - δώστου αστυνομίες, δεν μπορούμε να μην τσακωνόμαστε τα αδέρφια και οι οικογένειες για τις χαζοπεριουσίες - δώστου δικαστήρια, δεν μπορύμε να μην κοκορευόμαστε για την ομάδα μας, την πατρίδα μας, την φάρα μας - δώστου οι στρατοί αλλά και οι αθλητικοί αγώνες ...


    Ορκίστηκα να μην ξανα-προσφέρω τον δικό μου τηλεοπτικό χρόνο στην όποια στατιστική τους, αλλά λέτε να καταφέρω να τον τηρήσω ;;; Πολύ αμφιβάλω ...! Έχουμε περάσει εκπαίδευση αιώνων ολυμπιακού ιδεώδους ... Είναι βλέπεις τόσο ελκυστικό να παρακολουθείς 10 μαντραχαλέους επί 45 λεπτά να ιδρώνουν για το ποιός θα πατήσει ψηλότερα και ποιά "ομάδα" θα καρφώσει περισσότερες φορές ένα κομμάτι φουσκομένο πλαστικό σε ένα τρύπιο καλάθι!


    Έτσι πλαστικά ζούμε, τέτοια τρύπια είναι να τα νοήματα της ζωής μας. Έτσι κυλάει ο χρόνος με εκείνα και με τα άλλα πέρασε, θα πεθάνουμε και δεν θα μας έχει μείνει καμιά αληθινά άξια αναφοράς εμπειρία, ώστε φτύνοντας την τελευταία μας πνοή να μπορέσουμε να πούμε "κοίτα μωρέ που κατάφερα να ζήσω τελικά τι σημαίνει άνθρωπος" ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. zaphod, καλωσόρισες άσωτε υιέ. 2 μήνες διακοπές ούτε μαθητής να ήσουνα!

    ***

    elias, πολύ καλή η παράθεση του επιχειρήματος με την μπριζόλα!
    Άκουσα ότι η Χαλκιά έστειλε βιογραφικό στον Μάκη...

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. kossak, αυτό έκανα κι εγώ. Πέρασαν όλα τα ποστ, αλλά τα σχόλια μέχρι ενός σημείου. Τα υπόλοιπα θα τα περάσω μάλλον μόνος μου κάποια στιγμή.
    Σ'ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον.

    ***

    andros, το Κινεζικό κράτος δεν έπρεπε καν να κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    Αλλά βέβαια το ολυμπιακό ιδεώδες έχει αλωθεί από καιρό.
    Νομίζω ότι από τον Χίτλερ (Βερολίνο 1936) και μετά εισήλθε και η εθνικιστική προπαγάνδα των διοργανωτών στις τελετές έναρξης.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Resident, να δεχτώ ότι θα βλέπουμε χαπακωμένους αθλητές να κονταροχτυπιούνται όμως να μην βάζουν μετά την νίκη τους τη σημαία στους ώμους τους περιφέροντάς την.
    Και βέβαια να μην γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.
    Όσο για τα παραδείγματα μεγάλων προσωπικοτήτων που πέτυχαν μέσα από ...ουσίες να θυμίσω τον Τζιμ Μόρρισον, και τόσους άλλους αστέρες της Ροκ, όπως τον αγαπημένο μου Rory Galagher.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Stavros, νομίζω ότι αν οι κολυμβητές εξασφαλίσουν εξωτερική παροχή τεστοστερόνης (όπως γράφει ο Resident), τότε θα κάνουν αυτό που έκανε ο ...Ωριγένης και αν τους βοηθήσει η επιστήμη θα μπορούν να το βιδώνουν ή να το ξεβιδώνουν, αναλόγως της περιστάσεως!!!!

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Mirage, καλωσήρθες στην Αθήνα!!!

    Εύλογα (και αναπάντητα) τα ερωτήματά σου.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Προσωπικά, doctor, δεν με ενοχλεί καθόλου να καταργηθεί ο έλεγχος αντί-ντόπινγκ, ώστε να πάψει αυτή η υποκρισία της Δ.Ο.Ε. περί ελέγχων. Άλλως, να επιτραπεί το ντοπάρισμα, ώστε να ξέρει και επίσημα ο κόσμος τι παρακολουθεί. Αντιλαμβάνομαι ότι με τον τρόπο αυτό ο αθλητής βλάπτει τον οργανισμό του αλλά μήπως το ίδιο δε γίνεται και με τους καπνιστές και τους αλκοολικούς; Και ο κάθε αθλητής, που κάνει πρωταθλητισμό και παίρνει διάφορα "συμπληρώματα" διατροφής γνωρίζει, πλέον, πολύ καλά τι παίρνει και τι παρενέργειες μπορεί αυτό να έχει στον οργανισμό του. Είναι, όμως,
    το δικό του σώμα και ενήλικος ων δικαιούται να το μεταχειρίζεται, όπως αυτός κρίνει.
    Διαφωνώ με την ταύτιση των ντοπαρισμένων αθλητών με τους καλλιτέχνες, που έπαιρναν διάφορες ουσίες για να έχουν έμπνευση. Ούτε ο Μόρρισον ούτε ο Χέντριξ ούτε ο Μπάρροουζ (αυτός και αν είχε καταναλώσει πάσα ναρκωτική ουσία)εκπροσωπούσαν τη χώρα τους σε μια διεθνή οργάνωση, ώστε να αξιώνουμε από αυτούς είτε να μείνουν καθαροί, για να μη ντροπιαστεί η χώρα τους, είτε να πάρουν όσο το δυνατό περισσότερες ουσίες, για να κερδίσουμε χρυσό μετάλλιο στο τραγούδι ή τη λογοτεχνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Α, και κάτι, που επεσήμανα και στο ιστολόγιο του Ζάλμοξη. Ο επικοντιστής Παπανικολάου είχε καταλάβει την τρίτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 1969 και την τέταρτη θέση στην Ολυμπιάδα του Μονάχου. Και ολ' αυτά χωρίς να έχει προπονητή,ιατρό, φροντιστή και χορηγούς ή έστω υποστήριξη από το ελληνικό κράτος της εποχής εκείνης, που αφειδώς επιδοτούσε τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες.Εκ του λόγου αυτού, λοιπόν, ας μη βιαστούμε να τον κακοχαρακτηρίσουμε ως αθλητή . Διάρκεια μεγάλη δεν είχε αλλά είπαμε, δεν είχε ούτε υλική υποστήριξη. Ούτε η παγκόσμια ομοσπονδία θα αναγνώριζε το παγκόσμιο ρεκόρ του, αν ήταν "πέτσινο". Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Όχι ταύτιση, απλά όπως κάποιος μπορεί να θαυμάζει καλλιτεχνικά έργα που έγιναν με την βοήθεια ψυχοτρόπων ουσιών άλλο τόσο μπορεί να θαυμάζει η να του αρέσει να βλέπει εξωπραγματικά ρεκόρ.Εμενα ας πούμε μου αρέσει να βλέπω διαγωνισμό strongest men κι ας ξέρω ότι είναι τίγκα στο φάρμακο και να σου πω την αλήθεια τους θαμάζω για την δύναμη που έχουν και γιατί είναι παρά πολύ δύσκολο αυτό που κάνουν ,αλλά δεν τους έχω ούτε για «φυσικούς» ούτε για εθνικούς ήρωες ούτε πιστεύω ότι κάνουν κάτι σημαντικό Απλά τα φάρμακα βοήθησαν να το κάνουν πιο θεαματικό,όπως και συμβαίνει και στα καλλιτεχνικά έργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. περιούσιε, αυτό γράφω κι εγώ, να πίνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να εκπροσωπούν τη χώρα τους ή να λένε ότι η πρωτιά ήρθε χάρη στο ...εθνικό DNA και όχι χάρη στην ...Σου Λη και στα μαγικά χάπια που έστελνε!

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Resident, να μην τους θαυμάζεις γιατί αυτοί τρώνε όλη μέρα 5-6 μπριζόλες και καταβροχθίζουν καμια 40αριά ασπράδια από αυγά!!!

    (σε πειράζω!)

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Άσχετο αλλά το BBC έγραψε για την "κυρία" Χαλκιά:
    Greek hurdler hit by two-year ban
    Πάντως διαφωνώ με τον επίλογο:
    Halkia was a relative unknown before winning gold in Athens.
    "relative unknown" Όχι και relative! Ήταν ο ορισμός της Absolute unknown. Εκτός και αν οι Βρετανοί έβλεπαν τριανταφυλλόπουλο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μετά από μερικούς μήνες η Χαλκιά "δικαιώνεται" μιας και την εμφανίζουν τα κουτσομπολίστηκα περιοδικά να κάνει διακοπές με έναν από τους γιους του Κόκκαλη...

    Για να μου απαντήσω: που είναι το παράξενο όταν ακόμα και Χριστόδουλος και ο Σαμαράς δικαιώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. παρακαλω να τελειωνουμε με την βλακεια των ολυμπιακων αγωνων. εχουν καποια χρησιμοτητα στην κοινωνια ; στην ανοδο του πολιτισμου ; σαχλαμαρες των αρχαιων δεν εχουν νοημα να υπαρχουν μετα 2000 χρονια. Ελληνικος πολιτισμος σου λεει. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ. ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ;ειλικρινα ποιος εκτοσ απο καποιον μελετητη ασχολειται μ αυτα ; Υπαρχουν για να τρωνε καπιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. @E=mc2
    Μαζί σου με τα χίλια αλλά δυστυχώς αυτά τα θεάματα πουλάνε στον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή